Den Boerenhof

Den Boerenhof

Den Boerenhof is een jong bedrijf dat in 2019 werd opgericht door Elien Baert, in 2021 is haar zus Tine mee aan boord gestapt. Den Boerenhof werd opgestart op de boerderij van onze ouders, dus de naam was al snel gekozen!

Met Den Boerenhof werken we vooral samen met plaatselijke boeren en andere jonge, ambitieuze ondernemers. We gebruiken korte keten producten en doen er alles aan om onze passie voor eten te vertalen in lekkere, kwaliteitsvolle creaties. Sinds kort kweken we zelf groenten en kruiden in onze serre en we hebben de smaak echt te pakken! In de toekomst gaan we dit zeker en vast nog uitbreiden, dus stay tuned.

Den Boerenhof startte als afhaaltraiteur, voornamelijk voor vrienden en familie en leverde ook maaltijden aan huis voor ouderen.

In de zomer van 2019 plaatsten we onze eerste foodomaat: een hele kleine met maar 3 maaltijden, 2 soepen en 2 desserts. Het was meteen een succes! Toen kwam corona en viel de catering aan huis stil. De automaat daarentegen? Die boomde. Daarom besloten we om een tweede automaat op dezelfde locatie te plaatsen in januari 2021. Deze foodomaat wordt gevuld met soepen, wraps, panini’s, verschillende hoofdgerechten, salades, verschillende desserts, gebak en nog veel meer.

Door de corona-crisis besloten we om catering aan huis te stoppen en om ons naast de automaten te focussen op buffetten: van koude buffetten tot ontbijt en brunch tot dessert- en kaasbuffetten.

In december 2022 plaatsten we een tweede automaat op een nieuwe locatie in Tielrode. We hadden de smaak echt te pakken en besloten om onze automaten verder te blijven uitbreiden. In 2023 kwamen er maar liefst 3 locaties bij, namelijk Beveren, Kallo en Stekene en we zijn van plan om te blijven groeien!

Hallo, ik ben Elien!

Op bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte volgde ik 7 jaar de opleiding slagerij en traiteur, gevolgd door een jaaropleiding voor kok en kelner. Nog maar net uit de schoolbanken richtte ik meteen Den Boerenhof op. Ondernemen? Dat zit in mijn genen. Mijn ouders hebben jarenlang een boerderij en loonbedrijf gerund. Hard werken werd er dus echt met de paplepel ingegoten. Mijn werk is nooit veraf, want momenteel woon ik in ons ouderlijke huis dicht bij de keuken, samen met mijn twee border collies Ayka en Mila. Mijn taak bij Den Boerenhof? Chef kok en het creatieve brein!

Den Boerenhof

Hey, ik ben Tine!

Mijn professionele achtergrond is een beetje anders dan die van mijn zus. Na mijn opleiding verpleegkunde heb ik namelijk enkele jaren gewerkt op de afdelingen Recovery en Intensieve Zorgen. Samen met mijn vriend Lode heb ik twee kindjes: Cleo en Esmee. Na een tijd werden de onregelmatige uren als verpleegkundige moeilijk te combineren met de kindjes. Daarom besloot ik om samen met Elien Den Boerenhof te runnen. Gelukkig had ik in mijn studententijd al enkele studentenjobs in de horeca gedaan. Bij Den Boerenhof help ik vooral met de koude keuken en de administratie. Mijn vrije tijd spendeer ik met mijn gezin en uiteraard ga ik ook graag uit eten met vrienden en familie.

Het was zeer lekker, grote porties en heerlijke combinaties. Prijs kwaliteit was dit dik in orde. Een echte aanrader!

– Svenya R.